Модуль 2-3. Рефлексія

Даний модуль допоміг мені проаналізувати та усвідомити переваги використання методу проектів, а саме:

  • він дає можливість організувати навчальну діяльність, дотримуючись баланс між теорією і практикою;
  • успішно інтегрується в освітній процес;
  • легко вписується в навчальний процес; 
  • забезпечу не лише успішне засвоєння навчального матеріалу, а й інтелектуальний і моральний розвиток дітей, їх самостійність, доброзичливість;
  • проекти згуртовують дітей, розвивають комунікабельність, бажання допомогти іншим, вміння працювати в команді і відповідальність за спільну роботу;
  •  дозволяє змістити акцент з процесу пасивного накопичення учнем суми знань на оволодіння ним різними способами діяльності в умовах доступності інформаційних ресурсів.
Працюючи самостійно над виконанням завдань проекту у учнів відбувається формування життєво-важливих та практичних дій. Інакше кажучи, формуються складові пізнавальної, інформаційної, соціальної, комунікативної та інших компетенцій. 
Висновок: я вважаю, що метод проектів можна використовувати для вдосконалення навчального процесу тому, що він дозволяє реалізувати основні напрями модернізації загальної освіти, а саме: інтеграцію навчального змісту;розвиток користувальницьких навичок в інформаційних технологіях; формування інформаційних, комунікативних та соціальних компетенцій; формування в учнів особливого ставлення до себе як до суб'єкта знань, практичних умінь і здібностей.

Коментарі

  1. Погоджуюся з усім, що тут написано))) Вважаю, що проектна діяльність хоч і важка для організації, проте вона вирішує набагато більше навчальних завдань, ніж звичайний урок))))

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Модуль 11. Рефлексія

Модуль 9. Рефлесія

Модуль 6. Рефлексія